Ricinusolie, Castor olie, Amerikansk olie, Kristpalmeolie

Castor olie eller vidunderolien, som den bliver kaldt i visse lande har flere tusinde år gammel historie bag sig. Terapeutisk set går historien tilbage til Indien, Kina, Persien, Egypten, Afrika, Grækenland og Rom. Olien blev først populær i Amerika og Europa omkring det 17. århundrede.

Kent som ”Hånden af Kristus” eller ”Palme Kristus” kommer ricinusolien fra bønnerne af planten. Teknisk set er der dog tale om frø, selvom man kalder dem for ricinus bønner. Olien bliver koldpresset, så de aktive enzymer bevares langt bedre end ved opvarmning.

Olien har historisk set været anvendt til alt lige fra indsmøring af lædervarer og brændstof til lamper til at lindre forstoppelse og kløe – til endda at have en positiv effekt på kræft.

Hemmeligheden bag denne amerikansk olie er dens rige indhold af ricinolsyre og undecylensyre indhold, der begge er unikke for denne olie og yderst effektive, når det gælder immun-specifikke og anti-infektiøse fedtsyrer.

Mormors hemmelige vidundermiddel – Amerikansk olie

Måske du husker at din mor eller mormor plejet at sige, at det skulle kurreres med noget amerikansk olie.

For ikke så længe siden, blev ricinusolie betragtet som lidt af et vidundermiddel. Så hvis man havde en infektion, et udslæt eller bare en “skæv finger”, så blev den såkaldte Amerikanske olie hevet ned fra hylden.

Ricinusolie blev nemlig anvendt i stor udstrækning, som et healende præparat mod mange hudlidelser.

Lidt om planten bag – Castor oil plant

Den danske betegnelse ricinusolie stammer ganske simpelt fra det latinske og botaniske navn for planten – Ricinus communis.

Er en tropeplante – også kaldet olieplante og kristpalme her i Danmark – hvoraf der udvindes amerikansk olie. Planten er det eneste medlem er slægten Ricinus, samt undertribus Ricininae.

Castor bønner er oprindeligt hjemmehørende i det nordøstlige Afrika og Mellemøsten, men findes i dag generelt hvor der er et tropisk eller subtropisk klima. Det har siden det 17. århundrede spredt sig til næsten hele verden og bliver som regel naturaliseret som ukrudt.

I troperne kan den vokse sig til store træer på op til 12 meter, men den i Danmark ikke bliver højere end 2 meter.

Amerikansk olie

Oprindeligt blev castor olie ikke populært i Amerika før det 17. århundrede og det var først i det 20. århundrede, at den ”sovende profet” Edgar Cayce, bragte castor olie packs ind i det amerikanske leksikon.

Castor olien blev anbefalen af Edgar Cayce for at behandle mange lidelser som måtte modstå traditionelle behandlingsformer. Han opfandt castor oil packs som var en slags gagebind, der var væddet ind i castor olie, som så skulle vikles rundt om den part på kroppen, hvorpå man oplever problemer (kun til eksternt brug).

Denne behandlingsform blev anbefalet, som en del af en holistisk tilgang til behandling af eksempelvis epilepsi, galdesten, sklerodermi, forstoppelse (og andre intestinale tilstande) – bare for at nævne nogle få.

Det korte af det lange er, at det er heraf navnet ”Amerikansk olie” er opstået.

edgar-cayce

Ricinusolie til huden

  • Antiinflammatorisk – Både ricinusolie og ricinussyre har vist sig at have antiinflammatoriske egenskaber, hvilket gør dem nyttige til behandling af irriteret hud.
  • Antimikrobielle – Det kan også beskytte huden mod bakterielle infektioner.
  • Fugtgivende – Ricinusolie indeholder triglycerider, der hjælper med at opretholde fugt i huden, hvilket gør det nyttigt til at behandle tør hud.
  • Hydrering – Ricinusolie har fugtighedsegenskaber, hvilket betyder, at det kan trække fugt fra luften ind i huden og holde huden hydreret.
  • Rensning – De triglycerider, der findes i ricinusolie, hjælper også med at fjerne daglig snavs fra huden.

Ricinusolie til at Fremme hårvækst og Forhindre hårtab

Ricinusolie er kendt for at fremme hårvækst, fordi det indeholder en lang række mineraler og fedtsyrer, der er væsentlige for at hår vokser.

Ricinusolie har et højt indhold af omega 9-fedtsyrer, som er nærende for håret og hårfolliklen.

Ricinusolie er et glimrende middel til at fremme hårvækst. Du skal blot massere din hovedbund med olien, hvilket kan give dig et tykkere og længere hår.

Olien øger blodcirkulationen til folliklerne, hvilket fører til en hurtigere hårvækst. Olien har også omega-9 essentielle fedtsyrer, der er ansvarlige for et sundt hår. Det hjælper også med at reducere splittede ender, kontrollere hårbrud og fugter og nærer dit hår.

Ricinusolie er ekstremt tyk og viskøs konsistens, så de fleste foretrækker at blande den med en mere medgørlig olie som jojobaolie eller arganolie i en glasflaske med pipette eller pumpe for en nemmere anvendelse.

Det anbfales at bruge olien til håret en til to gange om ugen.

Til håret

Ricinusolie kan bruges i hovedbunden for at forhindre og afhjælpe hårtab, og det er effektivt til dette af flere grunde. Det virker antibakterielt og har anti-svampe egenskaber, der er til gavn for follliculitus, skæl og hovedbunds infektioner. Samtidig hjælper dets ricinussyreindhold med at øge omløbet til hovedbunden og derved forbedre hårvæksten.

Sådan fjerner du olien fra håret

Det kan være tricky at fjerne ricinusolie fra håret igen, da olien er så viskøs, som den er. Det er særligt svært ved brug af naturlig shampoo.
 
Det bedste råd, er derfor, at bruge så lidt olie af gangen, at det meste absorberes ind i hovedbunden og håret. På den måde, har du mindre besvær dagen efter.
 
En alternativ måde er at knække et æg åbent og piske det, indtil det er helt fint og derefter massere ægget ind i hovedbunden. Dette hjælper med at nedbryde olien og tilføjer yderligere næringsstoffer til håret. Det er dog en rodet affære, så det anbefales at du gør dette i brusebadet.

Vigtigt

Husk altid at foretage en lille test af olien, hvis det er første gang du anvender den. Påfør en dråbe på indersiden af armen, hvor din hud er mest sårbar. Lad det sidde natten over og se efter allergiske reaktionen dagen efter. Er der symptomer på en reaktion, bør du stoppe brugen af denne olie. Hvis ikke, kan du fortsætte.

Er ricinusolie giftigt?

De giftige bønner…

Ricin er en af ​​de mest giftige naturligt forekommende stoffer som kendes.

Frøene fra ricinus anlæg, Ricinus communis, er giftige for mennesker, dyr og insekter. En af de vigtigste toksiske proteiner er “ricin”, navngivet af Stillmark i 1888, da han testede bønnerne ‘med ekstrakt på røde blodlegemer og så dem agglutinere’. Nu ved vi, at agglutination skyldtes et andet toksin, der også var til stede, kaldet RCA (Ricinus communis agglutinin). Ricin er et potent cytotoksin med en svag hæmagglutinin, hvorimod RCA er en svag cytotoxin og en kraftig hæmagglutinin.

Forgiftning ved indtagelse af ricinus skyldes ricin, ikke RCA, fordi RCA ikke trænger ind i tarmvæggen og påvirker derfor ikke de røde blodlegemer, medmindre det gives intravenøst.

Hvis RCA injiceres i blodet, vil det medføre de røde blodlegemer til at agglutinere og briste ved hæmolyse.
Måske bare et milligram af ricin er nok til at slå en vpksen ihjæl.

Derfor er ricinusolie ikke giftig

Ricinusfrø presses for at ekstrahere ricinusolie, der anvendes til blandt andet medicinske formål. Ricin fordeles ikke til olien, fordi den er vandopløselig. Derfor indeholder ricinusolie ikke ricin, forudsat at ingen krydskontaminering opstod under selve produktionen.

Ricinusolie og dens mange gode egenskaber

Hvordan virker ricinusolie?

Ricinusolie synes at fungere ved at trække blodcirkulationen og en forøget biologisk energi til det område, hvorpå den påføres, for derefter at trække toksiner ud af kroppen.

Mange alternative praktiserende læger bruger ofte ricinusolie som et vigtigt supplement til en omfattende behandling.

Det er meget vigtigt at udrydde den egentlige årsag til en sygdom, ikke kun for at rydde symptomerne på en lidelse. Ricinusolie kan gøre netop det – ved at hjælpe til med at afgifte kroppen i dybere niveauer og dermed fjerne de grundlæggende årsager.

En af de vigtigste spillere, ricinusoliesyre, kan være ansvarlig for effektiviteten af ​​ricinusolie. Ricinusolie er et triglycerid af fedtsyrer. Næsten 90% af dens fedtsyreindhold består af ricinusoliesyre. En så høj koncentrat af denne usædvanlige umættet fedtsyre kan være ansvarlig for ricinusolie bemærkelsesværdige helbredende evner.

Aktuel forskning har vist, at ricinusoliesyre er effektiv til at forhindre væksten af ​​mange arter af vira, bakterier, gær og skimmelsvampe.

Ricinusolie – 100% ren

100ml af den fineste og rene Amerikanske olie som du bedst kender den.

Olien er tyk og fyldig og absolut rig på alle de gode ingredienser, som mineraler, Omega-9 fedtsyrer og ricinusoliesyre med antibakterielle egenskaber.

Ricinusolie i tal

Specifikationer:
Farve:
En bleg (næsten gennemsigtig) til gul/gylden

Aroma:
Ingen, til meget svag.

 

Konsistens:
Tyk, flydende

Naturligt indhold:
castor-oile-vitamin
Ricinusoliesyre

Botanisk navn:
Ricinus communis
Engelsk navn:
Castor oil

Også kendt som:
Castor Bean
Ricin
Castor Oil Plant
Palma Christi
Wonder Tree

Oprindelsesland:
Nordøstlige Afrika og Mellemøsten
Castor Oile påført topisk på huden

Når ricinusolie absorberes gennem huden, er der flere ekstraordinære begivenheder der finder sted.

Lymfocyttal af blodet stiger. Dette er et resultat af en positiv indflydelse på thymuskirtlen og / eller lymfevæv. Strømmen af lymf stiger hele vejen ud i kroppen. Dette fremskynder fjernelsen af toksiner der omgiver cellerne og reducerer størrelsen af hævede lymfeknuder.

Slutresultatet er en generel samlet forbedring i organfunktionerne med en mindskelse af træthed og depression. Som toksicitet reduceres, bliver pH-værdien af spyttet mindre sur, hvilket indikerer en bedre sundhed.

Ricnusoliens fordele for hud og hår

Fantastiske resultater kan opnås ved blot at anvende olien direkte på huden. Følgende er en kort liste over nogle af de mere almindelige lidelser det kan afhjælpe:

Forbrændinger: Ricinusolie er meget effektiv i healing af mindre sår, forbrændinger og styrker og blødgør huden.

Tør hud: En regelmæssige brug af ricinusolie topisk er gavnligt for healing af skællet og tør hud.

Kløe: Ved at anvende amerikansk olie udvortes, vil den lindrer huden for kløe og rødme.

Svampe- og bakterieinfektioner: Ricinusolie forhindrer svampeinfektioner på fødderne og reducerer kløe på grund af sved mellem tæerne.

Ansigtsolie: Forsigtig anvendelse af ricinusolie på ansigtet resultater i en smuk, glat og skinnende hud med en forbedret glød.

Sprukne hæle: Regelmæssig anvendelse af ricinusolie på sprukne hæle og sprukne hænder genopretter fugt og blødgør huden.

Hyperkeratose: Regelmæssige anvendelse af ricinusolie reducerer misfarvning af huden.

After Shave: Anvendelsen af ​​ricinusolie efter barbering, øger en glat, blød, skinnende hud og lindrer forbrændinger og evt. snit fra barberingen.
Sår: Ricinusolie er meget nyttig i healing af enhver type for eksternt sår.
Liggesår: Den eksterne anvendelse af amerikansk olie er gavnligt i behandling af liggesår.

Forfrysning: Ricinusolie er gavnligt i behandling af problemer relateret med kulde og fugt; det heler ridser og betændelse og lindrer kløe på hænder og fødder.

Hård hud og ligtorne: Hyppig og regelmæssig anvendelse af ricinusolie på ligtorne mærker vil blødgøre ligtornene og mindske smerter. Dette giver mulighed for helbredelse uden kirurgi.

Øjenbryn: Anvendelse af amerikansk olie siges at fremme klare, bløde, skinnende øjenbryn, og forhindrer udtynding af øjenbrynene. Vi anbefaler dog, at du er meget påpasselig, når du anvender ricinusolie til øjenbryn og vipper, da du skal undgå, at få olien i øjnene, da det kan skade synet ved kontakt.

Hårtab: Anvendelsen af ​​ricinusolie til hovedbunden med blid massage hjælper med at forhindre hårtab og forbedrer hårets glans.

Negle: Regelmæssige anvendelse af varm ricinusolie omkring negleroden er gavnligt for at korrigere skæve og knækkede negle og gøre dem stærke og sunde igen.

Bumser og Sorte pletter: Ricinusolie er gavnligt i behandling af akne, rosacea og sorte pletter.
Spørgsmål og svar omkring brugen af ricinusolie

Castor olie til gravide kvinder

Vi anbefaler, at al brug af castor olie/ricinusolie undgås under graviditet og ved amning. Der findes ingen videnskabelige beviser for, hvad det gør ved kroppen under graviditet eller for modersmælken under amning. Du kan i stedet bruge andre langt mildere olier til at smørre maven med under graviditeten, som eksempelvis mandelolie.

Ricinusolie påført topisk på huden

Når ricinusolie absorberes gennem huden, er der flere ekstraordinære begivenheder der finder sted.

Lymfocyttal af blodet stiger. Dette er et resultat af en positiv indflydelse på thymuskirtlen og / eller lymfevæv. Strømmen af lymf stiger hele vejen ud i kroppen. Dette fremskynder fjernelsen af toksiner der omgiver cellerne og reducerer størrelsen af hævede lymfeknuder.

Slutresultatet er en generel samlet forbedring i organfunktionerne med en mindskelse af træthed og depression. Som toksicitet reduceres, bliver pH-værdien af spyttet mindre sur, hvilket indikerer en bedre sundhed.

Spørgsmål og svar omkring brugen af ricinusolie

Er ricinusolie giftigt?

Ricinus frøene indholder et giftigt stof kaldet ricin. Dette stof findes der dog ikke noget af i ricinusolie, så selve olien er ikke giftig.

Kan ricinusolie anvendes til at fremskynde en fødsel?

Os bekendt har dette ikke noget på sig. Under alle omstændigheder vil vi stærkt fraråde dette. Ricinusolie, som vi forhandler er udelukkende til udvortes brug og skal derfor ikke indtages.

Der findes sågar også historier om, at nogle kvinder er afgået ved døden fordi de tog fejl af Castrol olie (motorolie) og Castor olie (olien fra planten Ricinus communis).

Den slags historier vil vi gøre alt for at undgå, så indtag aldrig ricinusolie.

Allergiske symptomer

Alvorlige allergiske reaktioner på ricinusolie er ganske sjældne. Men det betyder desværre ikke, at alle slipper fri. Det du bør være opmærksom på, er især følgende:

  • Udslæt på kroppen
  • Kløen eller hævelse på kroppen (især i ansigtet, tungen eller halsen)
  • Kraftig svimmelhed
  • Åndedrætsbesvær

Kontakt straks din læge, hvis du oplever nogle af disse symptomer.

ricinusolie fra chleopatra
Ren ricinusolie til huden og håret

Få 100ml økologisk, koldpresset og uraffineret ricinusolie. Amerikansk olie, som din mormor kender den.
Come and get it..!